10% till välgörenhet under November och går emot hetskonsumtion – Moonan & Ponsbach

Black Friday rea? Inte hos Moonan & Ponsbach

Under November månad kommer vi inte att ha stora reor och kampanjer. Vi kommer inte att "fira" Black Friday som många andra, tvärt om, vi kommer att ge bort Black Friday rabatten till Love & Hope.

Moonan & Ponsbach strävar efter att vara så hållbara som vi bara kan, på alla tänkbara sätt. Målet har sedan dag ett varit att kunna återinvestera så mycket som möjligt av vinsten till att hjälpa andra som inte är lika lyckligt lottade som vi är. 

Vi kommer därför att donera 10% av all försäljning till Love & Hope under hela November månad istället för att ha Black Friday erbjudanden. 

Love and Hope är en svensk hjälporganisation som arbetar mot barnsexhandel, med verksamhet i Indien och Nepal. De arbetar utifrån en kristen värdegrund som bygger på alla människors lika värde.

I projektländerna arbetar de både med att förebygga att barn hamnar i sexhandel och med att rädda och hjälpa de barn som redan sålts. Vi arbetar tillsammans med lokala organisationer och i vissa fall även med myndigheter för att rikta hjälpen dit den bäst behövs.

moonan ponsbach nepal charity

 

Vad är Black Friday?

Black Friday beskrivs ofta som USA:s största shopping- och readag. Tillsammans med dagar som Cyber Monday och numer Singles Day under November har Black Friday inte bara blivit Black Weekend utan även Black Week och egentligen en hel rea- och shopping månad.

Moonan & Ponsbach vill bidra till hållbarhet och att handla hållbarhets smart såväl som konsumtions smart. Därför bojkottar vi konsumtionshets under November månad och fokuserar istället på att bidra tillbaka till mer utsatta genom att skänka 10% av all försäljning till Love & Hope. 

Varför skänker ni inte mer än bara 10% av försäljningen?

Vårt mål är att återinvestera så mycket som möjligt av vinsten till att starta upp välgörenhetsprojekt i Nepal. Syftet är då att sälja Anila & Babu's kashmirsjalar till ett rimligt pris där dem framförallt får bra betalt men även att våra kunder har råd att köpa våra sjalar. För att kunna ligga så konkurrenskraftigt i pris som Moonan & Ponsbach gör har vi valt att inte prissätta våra kashmirsjalar högre än vad som krävs, dels genom att vi tar mindre marginaler, säljer online och jobbar utan mellanhänder. 

Det kan du även som konsument tänka på när du handlar under stora rea perioder. Tänk efter om det verkligen är billigare eller verkar det bara billigare för att du ska shoppa mer? 

Vill du vara med och hoppa konsumtionshetsen och samtidigt bidra till en bättre framtid för barn så behöver du bara handla hos Moonan & Ponsbach under November månad så donerar du automatiskt 10% av din order till Love & Hope. 

moonan ponsbach välgörenhet

 

Vill du stötta Love & Hope direkt så hittar du deras hemsida med mer information här >