Kashmir noppor – Moonan & Ponsbach
Kashmir noppor

Kashmir noppor

Kashmir noppor

Kashmir, ett av världens mest härligaste, exklusivaste och dyraste material. Det är både varmt, skönt, mjukt, härligt, perfekt för alla säsonger och till och med skyddande från solen. Detta supermaterial kräver därför också varsam hantering för att hålla sig mjukt och fint i flera år. 

Vi har samlat våra bästa tips för att förebygga samt ta bort noppor från kashmir.

Varför noppar kashmir?
Vi vet, det är så frustrerande när man börjar få noppor på sin kashmir. Tyvär är det svårt att förhindra då kashmir är ett mycket delikat material, dubbeltvinnat från tunt garn från kashmirullet. Kashmirgarnet består av små fibrer och när du använder ditt kashmir frekvent flyttar sig fibrerna som ligger i garnet och det uppstår noppor. Självklart ska du använda ditt kashmir trots risken för noppor då det nämligen finns metoder man kan ta till för att förhindra samt eliminera noppor. 

Tar man hand om kashmir har man en kashmirsjal för flera år. 

 

Så får du bort noppor från kashmir
Det finns flera sätt att få bort noppor från kashmir på. 

Använd en ullkam eller en kashmirborste
Placera ditt kashmir på ett hårt och fast underlag, kamma varsamt med en ullkam eller speciellt framtagna kashmirborstar. Håll utkik på Moonan & Ponsbach för snart lanserar vi även våra borstar speciellt framtagna för kashmir. 

Stryka en pimpsten försiktigt över kashmir
En variant till en kashmirborste är att stryka en pimpsten försiktigt över kashmir. Man kan nästan säga att det funkar ungefär som magneter, nej inte riktigt - men du förstår logiken. Viktigt när man gör pimpsten varianten för kashmir noppor är att vara ytterst försiktig.

Plocka nopporna för hand 
I Nepal plockar man faktiskt oftast nopporna från kashmir för hand. Kanske inte det mest praktiska men det funkar bra så länge man är extremt försiktig med denna metod också. Mycket viktigt. 

Undvik att få noppor
Det finns små trick man kan göra för att undvika att få noppor men även det finaste kashmiret kan få noppor. Använder man sin kashmirsjal ofta stöter den med största sannolikhet ihop med smycken, jackor och andra plagg. Då bildas små, små bollar som vi kallar noppor. Kashmir mår bra av att vila ibland. För att undvika noppor kan man variera sina kashmirsjalar, kanske byta färg ibland och matcha med en annan look? 

 

kashmir noppor